Historie

De historie van de Coppens Groep begint in 1978 toen Jan Coppens zich op 1 november inschreef in het handelsregister. Hij verbouwde een voormalige stal tot werkplaats, die de basis vormde voor de huidige huisvesting. In die tijd bestonden de werkzaamheden uit het inrichten van varkens- en rundveestallen en doordat het werk goed aantrok, werd er al snel een extra opslagloods geplaatst. In korte tijd verwierf het bedrijf een goede naam in de regio en groeide uit tot een van de grotere spelers binnen Nederland.

Groter en groter

In 1984 verwierf Coppens het dealerschap van DeLaval (destijds Alfa Laval) en moest een nieuwe hal meer ruimte bieden. Tijdens de opening in september 1984 waren er 7 mensen in dienst. Dit waren er al 23 toen in oktober 1989 de derde hal feestelijk geopend werd. Toch was er nog niet voldoende ruimte. In het najaar van 1993 werd er weer begonnen met bouwen, dit keer een magazijn en een expeditieruimte. De originele werkplaats in de oude stal werd vervolgens gerenoveerd in 1995. Op deze manier kon hij weer in gebruik genomen worden als werkplaats, maar ook ruimte bieden aan een grotere kantine, showroom en wasgelegenheid. In de navolgende jaren zou ons bedrijf regelmatig een stukje verder worden uitgebreid.

Uitbreiding activiteiten

In de loop der jaren zijn wij ons, mede door een inkrimpende agrarische sector, meer gaan richten op toelevering voor industrie en bouw; een stap die een verdere specialisatie van het machinepark en het personeel vereiste. We zijn uitgegroeid tot een multifunctioneel en flexibel bedrijf met een goede reputatie, dankzij de vakkennis en inspanning van ons team van professionals. Door eigen productie en de combinatie van geautomatiseerde massaproductie en klantspecifiek maatwerk, leveren wij een perfecte kwaliteit tegen een concurrerende prijs.

De toekomst

Inmiddels heeft de volgende generatie het roer van Jan overgenomen, waardoor de continuïteit voor de toekomst gewaarborgd blijft. Een toekomst, die wij dankzij ons geavanceerde machinepark en goedgeschoolde werknemers met vertrouwen tegemoet zien.

 
Jan Coppens als 14-jarige op de Philips Bedrijfsschool


Mark (7), Rolf (5) en Bas (3) Coppens openen de nieuwbouw in 1984


Luchtfoto van nieuwbouw (1984)

       
Het vernieuwde kantoor (2015)

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 204 13 23
F: 040 204 51 90
info@coppensgroep.nl

Coppens Stal-Techniek BV
Handelsregister Eindhoven 72600233

Coppens Agri-Techniek BV
Handelsregister Eindhoven 17063591

Coppens Metaal-Techniek BV
Handelsregister Eindhoven 17041842